Een knallende toetreding tot de B2C markt mét gloednieuw ontworpen en gebouwde webshop. Zo gingen wij te werk voor Scandia Gear.

Scandia Gear - homepage

Scandia Gear transformeert naar e-commerce

Al ruim 50 jaar staat Scandia Gear bekend als dé expert in het ontwerpen, produceren en leveren van veiligheidskleding en persoonlijke beschermingsmiddelen voor de maritieme, offshore en cruise-industrie. 'Als familiebedrijf zijn we toegewijd aan het beschermen van degenen die de hoge zeeën trotseren.' De producten, die variëren van coveralls tot handschoenen en vrijetijdskleding, combineren veiligheid en duurzaamheid zonder in te leveren op stijl en design.

Homepage Scandia Gear - meerdere apparaten

Van B2B naar B2C

Toen de behoefte ontstond om ook de consumentenmarkt te betreden, stond Scandia Gear voor een complex vraagstuk. Als B2B-provider met een volledige supply chain-verantwoordelijkheid ontbrak niet alleen een webshop, maar ook de kennis over hoe dit optimaal gerealiseerd kon worden. Daarbovenop was er geen Warehouse Management System (WMS) beschikbaar. Kortom: een stap terug en de systemen herzien op basis van een data-gedreven aanpak mét de mogelijkheid om wereldwijd op te schalen.

Een oplossing op maat

We hebben een volledig redesign toegepast op een op maat gemaakte WordPress webshop, waarbij we een WMS-koppeling hebben gemaakt om de magazijnprocessen te beheren en besturen. Daarnaast is er gekozen voor een externe indexering van producten met Algolia. Zo is het makkelijker voor developers om een relevante zoekervaring te bouwen, analyseren én onderhouden. Een cruciale toevoeging was een op maat gemaakte productconfiguratie om veiligheidskeurmerken en certificeringen te integreren

De integratie met HubSpot door onze collega's bij Social Brothers, zorgt daarnaast voor een maximaal gestroomlijnde klantervaring. Benieuwd hoe zij dat deden? Lees verder.

Scandia Gear productfiltering webshop
Productoverzicht Scandia Gear b2c webshop

Resultaat

Het resultaat? Een succesvolle toetreding tot de B2C-markt! De custom webshop en HubSpot integratie hebben niet alleen de efficiëntie verbeterd, maar ook de vindbaarheid verhoogd en interactie met de klant geoptimaliseerd. 

Jouw bedrijf ook laten groeien?

WP Brothers heeft jarenlange ervaring in het ontwikkelen en bouwen van effectieve, custom WordPress websites die je makkelijk zelf aan kunt passen. Met onze multidisciplinaire aanpak zorgen wij ervoor dat er naast technische perfectie, ook hoge conversies gehaald worden en dat het design van jouw website volledig aansluit bij jouw wensen en doelgroep. Dus, ben je op zoek naar een nieuwe WordPress website óf wil je gewoon even sparren? Neem hieronder contact met ons op!

Wie zijn WP Brothers?

WP Brothers is jouw fullservice WordPress bureau. Ons team ontwerpt, bouwt en onderhoudt jouw WordPress website en helpt je graag een flinke stap vooruit.

Neem contact op

Afspraak inplannen

Support nodig? Bel 030 - 2270105
Neem contact op met Freek 06 2006 6195
Altijd te bereiken via [email protected]
Afspraak inplannen Afspraak inplannen met Freek