Een nieuwe WordPress website voor het Rode Kruis. Het doel? De vindbaarheid én de gebruikerservaring verbeteren!

Rode Kruis | Homepage

Een nieuwe WordPress website voor het Rode Kruis

Inleiding

Het Rode Kruis heeft geen introductie nodig. Deze bekende internationale organisatie helpt in 192 landen mensen die hulp nodig hebben. Ze voorzien bijvoorbeeld voedsel, water, onderdak en medische hulp. Binnen het goededoelenlandschap zien we de afgelopen jaren veel ontwikkelingen.  Grote tv-shows of donatie-acties hebben steeds minder effect. Daarom is het extra belangrijk om de verschillende digitale kanalen zoals de website, webshop en de app van het Rode Kruis te optimaliseren! Wij gingen aan de slag met een WordPress website.

Nieuwe WordPress website - Rode Kruis

Een nieuwe website

Het Nederlandse Rode Kruis heeft al een aantal jaar een WordPress website die nodig toe was aan vernieuwing. De grote hoeveelheid pagina’s, doelgroepen en activiteiten maakte het lastig om een eenduidig beeld te creëren van de specifieke website gebruikers. Samen met het digital team van het Rode Kruis heeft WP Brothers een roadmap van één jaar opgesteld. Het doel? Het huidige WordPress platform vernieuwen, de vindbaarheid verhogen en de gebruiker een nóg betere ervaring bieden!

 

Data driven

Voor dit complexe project hebben we eerst een volledige inventarisatie gemaakt van alle pagina’s en de vindbaarheid ervan binnen de verschillende zoekmachines onderzocht. Net zoals contentblokken, technische modules en overige onderdelen. Op basis van deze inventarisatie zijn verschillende activiteiten verdeeld tussen het team van Het Rode Kruis en WP Brothers. Deze activiteiten zijn gecombineerd met een data-onderzoek. De beschikbare data is gebruikt om de vindbaarheid van de nieuwe website te verbeteren.

Wordpress Website Rode Kruis

Focus op performance

De nieuwe WordPress website is van de grond af aan opgebouwd en volledig gericht op aanpasbaarheid, performance en vindbaarheid om een goede basis te leggen voor de toekomst. Het beheer van de website is ook zo toegankelijk mogelijk gemaakt voor de contentbeheerders van het Rode Kruis. Om de overdracht van een volledig nieuwe website zo simpel mogelijk te maken zijn er verschillende trainingen gegeven. Benieuwd naar het eindresultaat? Bekijk de website!

Het resultaat

Na een volledige herbouw van de WordPress website mag het resultaat er zijn! In een fijne samenwerking met het Rode Kruis is er een snel, overzichtelijk en betrouwbaar platform voor bezoekers neergezet. Niet alleen is de vindbaarheid van de website verbeterd, ook is de performance score maar liefst 100% en kent de website een web.dev. performance van ruim 95%! Daarnaast is het voor werknemers aan de back-end zijde makkelijker om zelf content te beheren.

Jouw bedrijf ook laten groeien?

WP Brothers heeft jarenlange ervaring in het ontwikkelen en bouwen van effectieve, custom WordPress websites die je makkelijk zelf aan kan passen. Met onze multidisciplinaire aanpak zorgen wij ervoor dat er naast technische perfectie, ook hoge conversies gehaald worden en dat het design van jouw website volledig aansluit bij jouw wensen en doelgroep. Dus, ben je op zoek naar een nieuwe WordPress website óf wil je gewoon even sparren? Neem hieronder contact met ons op!

Wie zijn WP Brothers?

WP Brothers is jouw fullservice WordPress bureau. Ons team ontwerpt, bouwt en onderhoudt jouw WordPress website en helpt je graag een flinke stap vooruit.

Neem contact op

Afspraak inplannen

Support nodig? Bel 030 - 2270105
Neem contact op met Freek 06 2006 6195
Altijd te bereiken via [email protected]
Afspraak inplannen Afspraak inplannen met Freek