Een volledig herziene WordPress website voor EDSN om een nóg betrouwbaardere en effectieve dienstverlening te bieden.

EDSN | Homepage

Ontwikkeling van de nieuwe WordPress website voor EDSN.nl

In het hart van de energiemarkt in Nederland, streeft Energie Data Services Nederland (lees: EDSN) ernaar ‘om de meest betrouwbare en effectieve dienstverlening te bieden op het gebied van energiedata-uitwisseling’. Een mond vol. In de praktijk wil EDSN de energiemarkt slimmer organiseren. Niet alleen om de energievoorziening betrouwbaar te houden, maar ook betaalbaar! Dat vraagt om een effectief samenspel tussen netbeheerders, producenten, leveranciers en verbruikers. Data speelt hierin een steeds belangrijk wordende rol. 

Het webplatform voldeed echter niet meer aan de veranderende én groeiende behoeften van EDSN en hun partners. Een volledige herziening van de online aanwezigheid bleek de juiste keuze. In samenwerking met WP Brothers is er een custom WordPress website ontwikkeld. Een website die zich moet onderscheiden op het gebied van uitstraling, conversie en schaalbaarheid. Hieronder lees je hoe wij te werk gingen.

EDS.nl op verschillende apparaten

Volledig nieuwe uitstraling

Stap 1 van een effectieve website: een op maat gemaakt UX design. Dit design is sterk gefocust op het stroomlijnen van de gebruikerservaring en het sterker neerzetten van de merkidentiteit. Het CMS dat het beste aansloot bij deze doelen is WordPress. De krachtige, maar gebruiksvriendelijke back-end biedt niet alleen betrouwbaarheid en schaalbaarheid. Het maakt het voor EDSN ook mogelijk content eenvoudig te beheren en updates uit te voeren zonder specialistische kennis.

De nieuwe WordPress website heeft na lancering gezorgd voor een aanzienlijke verbetering van de online uitstraling en merkherkenning. Ook de gebruikerservaring is verbeterd dankzij volledig responsiveness. Oftewel: de website optimaliseert zich automatisch voor verschillende apparaten en past zich aan aan verschillende schermformaten.

Tel daar duidelijke call-to-action knoppen en conversiemogelijkheden bij op en gebruikers hebben nu een duidelijk pad om contact op te nemen, diensten aan te vragen of meer informatie te verzamelen. Het resultaat is een duidelijke toename in conversies na livegang.

Schaalbaarheid

Tot slot kan EDSN zelf ook eenvoudig aan de slag met het schalen van de website waar zij dat nodig achten. Het intuïtieve CMS van WordPress is misschien wel de voornaamste reden om voor het platform te kiezen. Nieuwe pagina's aanmaken, bestaande content updaten of toevoegen wordt een fluitje van een cent waardoor het platform realtime kan meegroeien met het bedrijf.

EDSN - page views
EDSN.nl uitstraling en vormgeving

Het resultaat

Dit project illustreert de mogelijkheden van een toegewijd en gespecialiseerd team zoals WP Brothers. Door de focus op de juiste punten te leggen is er een krachtige, gebruiksvriendelijke website ontwikkeld die perfect voldoet aan de veranderende behoeften van het EDSN en haar klanten. Benieuwd naar het eindresultaat? Bekijk de website hier.

Jouw bedrijf ook laten groeien?

WP Brothers heeft jarenlange ervaring in het ontwikkelen en bouwen van effectieve, custom WordPress websites die je makkelijk zelf aan kan passen. Met onze multidisciplinaire aanpak zorgen wij ervoor dat er naast technische perfectie, ook hoge conversies gehaald worden en dat het design van jouw website volledig aansluit bij jouw wensen en doelgroep. Dus, ben je op zoek naar een nieuwe WordPress website óf wil je gewoon even sparren? Neem hieronder contact met ons op!

Wie zijn WP Brothers?

WP Brothers is jouw fullservice WordPress bureau. Ons team ontwerpt, bouwt en onderhoudt jouw WordPress website en helpt je graag een flinke stap vooruit.

Neem contact op

Afspraak inplannen

Support nodig? Bel 030 - 2270105
Neem contact op met Freek 06 2006 6195
Altijd te bereiken via [email protected]
Afspraak inplannen Afspraak inplannen met Freek