WordPress update 6.4: dit is er nieuw

De aankomende WordPress 6.4-update staat op het punt om live te gaan en brengt enkele grote veranderingen met zich mee. En dat is goed nieuws voor gebruikers. Want elke WordPress-update is het resultaat van uitgebreide samenwerking met de WordPress-community. De 6.4-update, die al sinds april 2023 in ontwikkeling is, is daar geen uitzondering op.
WordPress update 6.4 - homescreen

TL;DR

 • Twenty Twenty-Four thema: De nieuwe WordPress 6.4-update introduceert het veelzijdige Twenty Twenty-Four thema, ontworpen voor zakelijke websites, kunst en fotografie en tijdschriften of blogs.
 • Verbeterde prestaties: Twenty Twenty-Four omarmt moderne ontwerptrends, met meerdere lettertypen, kleurenopties en handige ontwerptools, zoals het “Details Blok” en verticale tekstuitlijning.
 • Nieuwe functies: Denk aan een lettertypebibliotheek, sjabloon revisies en drie gloednieuwe blokken. Ook zullen blokken nu automatisch worden ingevoegd op relevante plaatsen voor een gebruiksvriendelijkere ervaring.
 • Verbeteringen en aanpassingen: De update streeft naar een betere schrijfervaring met verbeterde tools, een georganiseerde lijst met blokken en een efficiëntere afleidingsvrije modus.
 • Toekomst van WordPress: WordPress 6.4 markeert het begin van de samenwerkingsfase van Gutenberg, gericht op gebruikersvriendelijke samenwerking en contentbeheer. Deze update wordt gevolgd door de laatste fase die zich richt op meertaligheid. Blijf op de hoogte van WordPress-ontwikkelingen voor een naadloze en innovatieve website-ervaring.

De diepte in over deze update of benieuwd wat het voor jou betekent? Lees hieronder verder!

Een Nieuw Standaardthema: Twenty Twenty-Four

Een opvallende verandering is het nieuwe standaardthema, Twenty Twenty-Four. In tegenstelling tot voorgaande updates, waarbij de nadruk op specifieke thema’s lag, hebben de ontwikkelaars deze keer gewerkt aan drie verschillende use cases. Dit omvat een thema voor zakelijke websites, een voor kunst en fotografie en een specifiek voor tijdschriften en blogs. Dit geeft het thema meer veelzijdigheid en maakt het geschikt voor een breder scala aan websites.

Verbeterde Prestaties

Het Twenty Twenty-Four thema is geïnspireerd door de designtrends van nu. Het heeft verschillende lettertype-opties en kleurenpaletten, waardoor het aan te passen is aan jouw voorkeur en stijl. Bovendien maakt het thema gebruik van een Gutenberg-blokthema voor een naadloze samenwerking met diverse designtools. Maar dit biedt ook nieuwe ontwerpmogelijkheden, zoals het “Details Blok” en verticale tekstuitlijning.

Met deze nieuwe mogelijkheden kun je gemakkelijk onderdelen van de website aanpassen en sjablonen gebruiken om het ontwerpproces te versnellen en te vereenvoudigen.

Nieuw in WordPress 6.4

Naast het Twenty Twenty-Four thema, introduceert WordPress 6.4 ook enkele nieuwe functies:

 • Lettertype Bibliotheek: Er komt een nieuwe lettertypebibliotheek om het gebruik van lettertypen op websites te vereenvoudigen. Ongeacht het actieve thema, kunnen alle gebruikers deze bibliotheek benutten voor hun eigen websites.
 • Sjabloon Revisies: Het Developer:inside team werkt aan verbeteringen in sjabloonstijlen. Dit betekent dat gebruikers gemakkelijk wijzigingen in hun ontwerp kunnen aanbrengen en ongedaan kunnen maken, ongeacht waar deze zijn gemaakt.
 • Nieuwe Blokken: Er zullen drie nieuwe blokken beschikbaar zijn na de update, waaronder een “Inhoudsopgave” blok, een “Tijd om te Lezen” blok en een “Verschuifbaar Marquee” blok. Bovendien wordt de mogelijkheid toegevoegd om blokken automatisch in te voegen op passende locaties, wat het ontwerpproces nog gebruiksvriendelijker maakt.

Verbeteringen en Aanpassingen

De update richt zich ook op het optimaliseren van bestaande functies in WordPress. Het doel is om het schrijfproces gemakkelijker te maken door middel van verbeterde tools en opties, waardoor gebruikers zich meer kunnen richten op hun creativiteit.

Daarnaast worden er verbeteringen geïntroduceerd voor de lijst met blokken en de afleidingsvrije modus, waardoor het bewerken en creëren van content efficiënter wordt.

Met deze nieuwe update, gedreven door de behoeften van de gebruikers en de voortdurende verbeteringen in WordPress, blijft het platform voorop lopen als een van de meest populaire contentmanagementsystemen.

Denk je hulp nodig te hebben met het beheer, optimaliseren of de ontwikkeling van jouw website? Met ons team van designers, developers en marketeers ontwikkelen wij al meer dan 11 jaar jouw WordPress website. We zorgen ervoor dat je website van alle markten thuis is: op maat ontwikkeld, goed vindbaar en met een duidelijk verhaal. We doen dit met techniek die voorbereid is op veranderingen in de toekomst. Met meer dan 250 succesvolle lanceringen zijn wij hét specialistische WordPress Bureau in Amsterdam, Utrecht en Rotterdam. Leer meer over onze dienstverlening en neem contact met ons op!

Whitepaper

Hoe maak je een goede website?

 • Hidden
 • Hidden
 • Hidden
 • Hidden