Hoe kies je een WordPress specialist voor jouw bedrijf?

WordPress is een content management systeem (CMS) waarmee je een website of blog kunt maken vanaf nul of een bestaande kunt verbeteren. Volgens W3Techs wordt WordPress gebruikt door 58,8% van alle websites waarvan we het contentmanagementsysteem kennen. Dat is ongeveer 38,5% van alle websites ter wereld! Als je dit leest, overweeg je WordPress te gebruiken voor je website of blog. Maar waar begin je? Hoe kies je een specialist die de juiste fit is voor jouw bedrijf? We hebben een paar tips samengesteld om je op weg te helpen bij je zoektocht.

1. Weet wat je nodig hebt

Voordat je op zoek gaat naar de perfecte WordPress-specialist, is het essentieel dat je eerst inventariseert wat jouw bedrijf nodig heeft. Bedenk wat voor soort website of blog je wilt maken en welke functionaliteit het nodig zal hebben. Wil je producten verkopen op je site? Heb je een betalingsgateway nodig? Wil je klant reviews opnemen? Precies weten wat je nodig hebt van je website zal je tijd en energie besparen op de lange termijn.

2. Stel een budget vast

Het maken van een website of het lanceren van een blog kan kostbaar zijn, dus het is belangrijk dat je voordat je op zoek gaat naar de perfecte WordPress-specialist een budget instelt. Zodra je een idee hebt van hoeveel geld je bereid bent uit te geven, onderzoek dan verschillende specialisten in jouw prijsklasse en bekijk welke diensten ze aanbieden. Het is ook belangrijk om in gedachten te houden dat het creëren van een website een doorlopende investering is – je moet mogelijk betalen voor hosting, domeinnamen, plugins, enz. – dus zorg ervoor dat je budget realistisch is en je in staat stelt om je site in de loop van de tijd te blijven laten groeien.

Geïnteresseerd in een budget? Bekijk onze blog over het opstellen van de juiste briefing voor website ontwikkeling geschreven door onze vrienden van 2Digits

3. Bekijk hun portfolio

Bij het beperken van jouw lijst met potentiële WordPress-specialisten, neem dan de tijd om hun portfolio’s te bekijken en te zien of hun stijl overeenkomt met wat je in gedachten had voor jouw eigen website of blog. Een goede specialist zal in staat zijn om je voorbeelden van hun werk te laten zien en je een idee te geven van hun proces, zodat je een weloverwogen beslissing kunt nemen over of ze al dan niet de juiste fit zijn voor jouw bedrijf.

Benieuwd naar onze projecten? Kijk hier!

4. Vergelijk de diensten

Niet alle WordPress-specialisten bieden dezelfde diensten aan, dus het is belangrijk om hun aanbod te vergelijken voordat je een definitieve beslissing neemt over wie je inhuurt. Sommige specialisten richten zich alleen op design, terwijl anderen ook ontwikkelingsdiensten aanbieden zoals op maat gecodeerde functionaliteiten, plugin-ontwikkeling, etc. Door precies te weten welke diensten zijn inbegrepen in hun pakket, voorkom je verrassingen in de toekomst en zorg je ervoor dat beide partijen vanaf het begin op dezelfde pagina zitten.

5. Vraag om aanbevelingen

Een van de beste manieren om een betrouwbare WordPress-specialist te vinden, is via aanbevelingen van mensen die hun diensten in het verleden hebben gebruikt. Vraag vrienden, familieleden of collega’s of ze iemand kennen die gespecialiseerd is in WordPress-ontwikkeling en vraag of ze hen zouden aanbevelen. Zodra je enkele verwijzingen hebt, neem dan contact op met die specialisten en vraag of ze bereid zijn om met je te praten over jouw projectvereisten en een offerte te geven voor hun diensten.

Conclusie:

Je hoeft niet langer bang te zijn voor het maken van een website of blog! Met de hulp van een expert WordPress-professional kan jouw internet aanwezigheid alles zijn waar je van gedroomd hebt en meer. Door deze tips te volgen, zullen we je begeleiden bij het vinden van een specialist die al jouw behoeften aanspreekt – binnen budget en op schema!

Over WP Brothers

WP Brothers is jouw WordPress agency in Utrecht en Rotterdam. Wij richten ons op CEO’s & directeuren van bedrijven, reclame- en marketingbureaus, founders van start-ups, E-Commercemanagers van webshops en marketingmanagers van toffe bedrijven, die op zoek zijn naar technische slagkracht. Meer weten? Neem contact met ons op

Steven Ammerlaan

Geboren in Utrecht, gestudeerd in Amsterdam, werkt door het hele land.

Neem contact op met Freek
Altijd te bereiken via
Afspraak inplannen

Whitepaper

Hoe maak je een goede website?

  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden