WooCommerce vs Shopify: 5 redenen om voor WooCommerce te kiezen

wordpress trends

Shopify en WooCommerce zijn twee van de meest populaire eCommerce-platforms van vandaag. Beide platforms bieden gebruikers de mogelijkheid om een ​​online winkel te creëren en producten of diensten aan klanten te verkopen. Dus, welk platform is de juiste keuze voor jouw bedrijf? In deze blogpost bekijken we vijf redenen waarom je voor WooCommerce óf Shopify zou moeten kiezen voor jouw online winkel.

1.WordPress-integratie

WooCommerce is gebouwd bovenop WordPress, het meest populaire contentmanagementsysteem (CMS) ter wereld. Deze integratie geeft gebruikers toegang tot alle functies en functionaliteit die WordPress biedt, inclusief een breed scala aan thema’s en plug-ins. Aan de andere kant is Shopify een gesloten platform dat niet bijna zoveel flexibiliteit of aanpassingsmogelijkheden biedt als WooCommerce.

2. Prijsstructuur

Een van de grootste voordelen van WooCommerce is de prijsstructuur. Met WooCommerce hoef je alleen te betalen voor de hosting en domeinnaam van jouw website. Daarna zijn er geen maandelijkse kosten of abonnementskosten verbonden aan het gebruik van het platform. Shopify daarentegen brengt gebruikers een maandelijkse vergoeding in rekening variërend van € 29 tot € 299 per maand, afhankelijk van het gekozen plan. Naast de maandelijkse vergoeding brengt Shopify een transactiekosten in rekening op alle via hun platform verwerkte verkopen.

3. Schaalbaarheid

Een ander voordeel van WooCommerce is de schaalbaarheid. Naarmate jouw bedrijf en jouw productcatalogus groeien, kan WooCommerce met jou meegroeien. Er zijn geen limieten aan het aantal producten dat je kunt verkopen of het aantal bestellingen dat je met WooCommerce kunt verwerken. Shopify biedt ook complete productcatalogi en orderverwerking voor alle gebruikers, maar het platform is niet zo schaalbaar als WooCommerce als het gaat om andere functies zoals plug-ins en integraties.

4. Betalingsopties 

WooCommerce geeft gebruikers meer controle over hun betalingsverwerkingsopties dan Shopify. Met WooCommerce kun je kiezen welke betalingsverwerkers je wilt gebruiken en zelfs meerdere verwerkers toevoegen als je dat wilt. Deze flexibiliteit geeft gebruikers meer controle over hun afrekenervaring en stelt hen in staat de beste verwerker voor hun bedrijf te vinden. Shopify staat alleen toe dat gebruikers hun eigen betalingsverwerker, Shopify Payments, gebruiken. Hoewel Shopify Payments een goede optie is voor sommige bedrijven, is het niet ideaal voor iedereen. Het gebrek aan flexibiliteit bij de betalingsverwerking kan een dealbreaker zijn voor sommige bedrijven die Shopify als hun eCommerce-platform willen gebruiken.

5. Customer Support 

Wat betreft klantenservice bieden zowel WooCommerce als Shopify uitstekende opties voor gebruikers die hulp nodig hebben bij hun winkel. WooCommerce biedt 24/7 klantenondersteuning via live chat, e-mail en telefoon voor alle gebruikers. Shopify biedt ook 24/7 klantenondersteuning via live chat, e-mail en telefoon, maar alleen voor gebruikers op hun hoogste prijsplannen. Als je niet op een van die plannen zit, moet je vertrouwen op hun zelfhulpdocumentatie of communityforums voor ondersteuning.

Of je nu net begint met eCommerce of op zoek bent naar een platformwisseling, WooCommerce moet boven aan je lijst staan. Dankzij de WordPress-integratie, flexibele prijsstructuur, schaalbaarheid, betalingsverwerkingsopties en klantenondersteuning, zal WP Brothers je alles geven wat je nodig hebt om een succesvolle online winkel te bouwen en te laten groeien.

Steven Ammerlaan

Geboren in Utrecht, gestudeerd in Amsterdam, werkt door het hele land.

Neem contact op met Freek
Altijd te bereiken via
Afspraak inplannen

Whitepaper

Hoe maak je een goede website?

  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden