Hoe kunnen medewerkers aan beide kanten van een oceaan toch op de hoogte blijven van interne ontwikkelingen? Door een interne nieuws portal dus.

screenshot, backbase website, wordpress brothers

News @Backbase

Een intern nieuwsportal

Binnen snel groeiende bedrijven is interne kennisdeling en community essentieel voor het houdbaar houden van de groei. Backbase is een groot, internationaal bedrijf en dit betekent dat zijn medewerkers over ter wereld zitten. De opdrachtgever zat met vragen zoals: ‘Hoe kunnen zij ervoor zorgen dat de medewerkers aan beide kanten van de oceaan toch op de hoogte blijven van ontwikkelingen?’ en ‘Hoe kan de cultuur behouden blijven?' Hiervoor hebben we een intern nieuwsportal ontwikkeld.

Via video’s en nieuwsberichten houdt Backbase iedereen op de hoogte. Er is bijvoorbeeld een vaste aflevering met een samenvatting van alle ontwikkelingen binnen het bedrijf. Deze aflevering heeft de vorm van een nieuwsuitzending, met een knipoog. Ook kunnen medewerkers makkelijk met elkaar in contact komen via het nieuwsportal.

Backbase is een grote naam in de wereld van software en is al enige tijd een vaste opdrachtgever van WP Brothers. Backbase is gestart in 2003 en het bedrijf heeft nu kantoren in New York, San Francisco en Amsterdam. Het bedrijf is snel gegroeid en is gespecialiseerd in out-of-the-box fintech voor banken.

newspaper, the omni-channel news, wordpress brothers, nieuwsportal

Het vraagstuk

De vraag vanuit de klant was om van het intern nieuwsportal een verlengde te maken van de cultuur van Backbase. De content moet makkelijk zelf aan te passen zijn door de opdrachtgever. We hebben voor de nieuwe portal de frontend en backend volledig aangepast. Hierdoor kunnen de marketeers van Backbase makkelijk content aanpassen of toevoegen aan het nieuwsportal.

Nieuwsportal met lage drempel

Kortom, de WordPress website is een goede keuze om al die verschillende collega’s van Backbase te bereiken. Er bestaat nu de mogelijkheid makkelijk content toe te voegen, zoals blogs en vlogs, maar ook om de content die al bestaat aan te passen.

Ook werkt Backbase nu met functies als ‘letters to the editor’. Dit maakt de drempel lager voor collega’s om contact met elkaar op te nemen of om brandende vragen anoniem te stellen.

   

logo backbase, wordpress brothers, nieuwsportal
the omni-channel new, wordpress brothers, nieuwsportal

Het resultaat

Ondanks de grote hoeveelheden informatie, heeft de nieuwe intern nieuwsportal een rustige aanblik. De informatie is goed georganiseerd en bezoekers kunnen eenvoudig navigeren. Er is een duidelijk verschil tussen de verschillende pagina’s op de portal zoals: zakelijk, technisch, mensen, het weerbericht en kleine interne oproepen (zoals het schoonhouden van het aanrecht). Dit maakt het voor elke collega, nieuw of al jaren werkzaam, leuk om de content te bekijken. Zo blijft iedereen op de hoogte van al het Backbasenieuws op elk kantoor wereldwijd. Hiermee hebben we de wens van de opdrachtgever kunnen realiseren.  

Niels de Leng - Business Developer

Niels de Leng

Rasechte Rotterdammer gedreven door cijfers met een persoonlijk tintje.

Lekker snel
Altijd te bereiken via
Van 9.00 tot 17.30