Een goed vindbare en conversiegerichte webshop voor de lifestyle missie van Mattisson.

mattisson webshop, screenshot, wordpress brothers

Het doel van de Mattisson website

Mattisson staat voor een optimaal gezonde manier van leven, die precies aansluit bij jouw levensstijl.

Het concept spreekt een brede doelgroep aan, zoals verschillende topsporters die bekend zijn met de producten, maar ook mensen die recreatief sporten en op zoek zijn naar een gezondere levensstijl. Mattisson is voor iedereen en biedt een complete range aan natuurlijke en biologische producten. De huisstijl van Mattisson is dan ook clean en fris. Dit hebben wij vertaald naar een digitaal visitekaartje en goed vindbare webshop die de conversiedoelen haalt.

marine collageen, mattisson webshop, wordpress brothers

Analyse van het probleem

Het doel van een webshop is uiteraard verkoop. Het is daarom belangrijk dat de website conversiegericht en goed vindbaar is. De volgende stap is de webshop zo inrichten dat hij de doelgroep aanspreekt. Dit zijn foodies, mensen die over willen stappen naar een gezondere levensstijl, maar ook mensen die gewicht willen verliezen.

Het uitbreiden van een online merk

We hebben tijdens het proces het online administratiesysteem van Mattisson gekoppeld met een API. Op deze manier is het niet meer nodig om handmatig informatie toe te voegen. Dat scheelt veel tijd, waardoor er meer focus gelegd kan worden op het uitbreiden van het online merk.

 

zoekresultaten google, collageen, wordpress brothers

Mattisson is een relatief groot merk in de branche en is ooit als offline merk begonnen. Mattisson verkocht haar producten in winkels zoals Etos, Kruidvat en Holland & Barrett. De producten worden nog steeds in deze winkels verkocht. Mattisson werkt met social influencers zoals topsporters en lifestyle-brands en maakt hierdoor goed gebruik van de social mediatrend. Die trend sluit perfect aan bij hun merk en doelgroep. Hier hebben we dan ook nadruk opgelegd.

mattisson webshop, wordpress brothers

Het resultaat

We hebben een webshop ontwikkeld die herkenbaar is voor de oude doelgroep, maar die ook nieuwe mensen aanspreekt. Zo hebben we het verhaal van Mattison vertaalt naar een online omgeving die aansluit bij zowel de oude als nieuwe doelgroepen. 

Meer weten? Bekijk de website van Mattison.

Niels de Leng - Business Developer

Niels de Leng

Rasechte Rotterdammer gedreven door cijfers met een persoonlijk tintje.

Lekker snel
Altijd te bereiken via
Van 9.00 tot 17.30