De onvergetelijke evenementen van CrowdLED laten doorschemeren in een online visitekaartje.

screenshot crowdled website, wordpress brothers

De marketingdroom van CrowdLED

De missie van CrowdLED is om een onvergetelijke evenementen te creëren door het publiek onder te dompelen in de show met de producten die zij leveren. Dankzij de effecten die deze producten geven, wordt de show meer aangekleed. CrowdLED is een webshop en het doel van een webshop is uiteraard verkoop.

De oude website vertoonde wat deuken. Een van de problemen met de oude website was de verouderde content. Deze was niet actueel meer en voldeed niet meer aan de gewenste uitstraling. De CrowdLED website vertoonde op het gebied van styling wat slordigheden. Niet alle stijlelementen waren namelijk goed toegepast. Tevens was de SEO niet optimaal. De websitepagina's waren niet goed geïndexeerd, wat gevolgen had voor de vindbaarheid in Google. Voor een webshop is dit uiteraard funest: hoe beter de webshop gevonden wordt, hoe beter de verkoop verloopt. 

zoekresultaten google, crowdled, wordpress brothers

De analyse van het vraagstuk

Voor CrowdLED is internationalisering van belang. Het was dus van belang dat de website internationaal conversie zou kunnen halen en vindbaar is in de landen waar zij leveren. Dit hebben we gecombineerd met een nieuwe uitstraling en digitaal visitekaartje dat het karakter van de klant goed laat zien.

Focus op de marketing

Het project is sterk gericht op marketing. Dat heeft geresulteerd in een website die is uitgebracht in zeven talen, met een groot SEA-budget, gekoppeld aan CRM-tuning, volledig geautomatiseerd en uitstekend vindbaar.

Bij de styling liepen we aan tegen de hoeveelheid beeldmateriaal die beschikbaar was. Hoe konden we deze visueel neerzetten zonder een overkill aan prikkels te veroorzaken en te blijven focussen op conversie? Er diende veel content omgezet te worden naar beeld vanwege het visuele van het product: show don’t tell!

opbouw crowdled website, wordpress brothers
crowdled website, wordpress brothers
crowdled website, wordpress brothers

Het resultaat

We hebben ervoor gekozen de website donker te houden met een typerende CrowdLED ‘twinkel’ op de achtergrond. Zo komt de huisstijl duidelijk naar voren, zonder al teveel kleur en prikkels. Daarnaast  zorgen de video’s van diverse shows voor een indrukwekkend effect. Ook hebben we veel figuren, tabbladen en iconen verwerkt, zodat de website makkelijker leesbaar werd. De belangrijke opties ‘bestellen’, ‘afrekenen’ en ‘verder winkelen’ zijn altijd binnen handbereik, wat weer de hoofdgedachte van een webshop onderlijnt! Daarnaast zijn de productomschrijvingen uitgebreid, zodat mensen zich eerder kunnen verbeelden wat ze met een product kunnen doen. Hierdoor wordt de kans op aankoop groter. Door meer focus op de content te leggen, kan CrowdLED zich profileren als dé must have gadget tijdens concerten of festivals.

Meer weten? Bekijk hier de website van CrowdLED.

Niels de Leng - Business Developer

Niels de Leng

Rasechte Rotterdammer gedreven door cijfers met een persoonlijk tintje.

Lekker snel
Altijd te bereiken via
Van 9.00 tot 17.30