Een mobile first website-ontwerp voor de Tony Chocolonely van de bananenwereld.

befrank website, mobiel, wordpress brothers

Mobile first website voor BeFrank

BeFrank is een startup. BeFrank wil graag de Tony Chocolonely van de bananenwereld zijn. Het bedrijf is opgestart om het proces en de opbrengst binnen de bananenkwekerij transparanter en eerlijker te maken. Het is voor BeFrank van belang dat het verhaal dat de website zou gaan vertellen zo neutraal mogelijk is: een verhaal over mens en milieu. De website moest informatief en wervend zijn voor de verkooppunten. Deze moeten op de hoogte gebracht worden van het bestaan van BeFrank.

BeFrank heeft de missie om de wereld eerlijker en leefbaarder te maken. Wij hadden het doel om voor BeFrank een mobile first website te ontwikkelen met een unieke look en feel, die past bij de huisstijl van BeFrank. Mobile first is een strategie binnen het webdesign waarbij de website bij uitstek geschikt is voor mobiele apparaten, zoals smartphones. BeFrank genereert met triggers in de supermarkt bij de fruitafdeling namelijk vooral bezoekers die de website via een smartphone bezoeken. 

be frank website, banaan, mobiel, slogan, wordpress brothers

Analyse van het vraagstuk

De uitdaging bij BeFrank zat hem in de vraag van de klant om een uniek en herkenbaar design. Toen we met BeFrank ging samenwerken was er nog niks: geen website, geen huisstijl. Alles moest nog ontworpen en ontwikkeld worden. Er zijn in totaal drie designs gemaakt en gepresenteerd. Hieruit is uiteindelijk het beste gepakt. De website moest jong, speels en fris zijn, net als het merk.

Branding en conversie

De website heeft veel unieke functionaliteiten. Dit maakt de website herkenbaar, dynamisch en sluit het aan bij de doelgroep. De website is mobile-first, wat het lastig maakte de website op een desktop te ontwerpen. Dit hebben we tot de pixel toe nauwkeurig kunnen berekenen.  Tevens ligt er op de website meer focus op branding dan op conversie: het is namelijk geen webshop. De website is het digitale visitekaartje  van BeFrank en moest daarom de positieve boodschap uitstralen en overbrengen.

opbouw website befrank, wordpress brothers
befrank website, mobiel, wordpress brothers

Het resultaat

Door veel te testen op verschillende apparaten en webbrowsers hebben we uiteindelijk een supertoffe, mobile first website gelanceerd voor BeFrank. We hebben overwogen om twee designs te maken, één voor mobile en één voor web. We hebben tijdens het project besloten dit niet te doen. Het resultaat dat we nu hebben is hieraan te danken. Het is een design met veel uitdagingen, maar het resultaat is het meer dan waard.  

Meer weten? Bekijk dan hier de website van BeFrank.

Niels de Leng - Business Developer

Niels de Leng

Rasechte Rotterdammer gedreven door cijfers met een persoonlijk tintje.

Lekker snel
Altijd te bereiken via
Van 9.00 tot 17.30