De vindbaarheid van ARN optimaliseren met het doel: meer auto's recyclen

screenshot gedeelte arn website, wordpress brothers

Doel van de ARN website

Inleiding

ARN is de expert op het gebied van autorecycling. Voor een optimaal proces zijn er naast een goed lopende website, ook een aantal partijen nodig: de beleidsbepalers, de garages, de autorecyclingbedrijven en aan de andere kant uiteraard de mensen die hun auto willen inleveren en graag willen weten waar zij dit kunnen doen.

De voormalige WordPress website van ARN was nodig aan vervanging toe, zowel qua techniek als styling. Vanwege de doelgroepen die erbij zijn gekomen in de loop der jaren, sloot de structuur van de oude website niet goed meer bij ARN. Het is nu namelijk inmiddels een regisseur en voorvechter van innovatie binnen de autodemontage- en fabricagebranche. Hier hoort een innovatieve website bij, die helder en duidelijk de visie van ARN weergeeft. 

Analyse van het probleem

In het voorproces hebben we geïnvesteerd in het leren kennen van onze opdrachtgever en op basis hiervan het proces opgesteld. Er was een analyse nodig die ons inzicht kon geven in het gedrag van de huidige websitebezoekers. Hieruit bleek dat de website niet goed gevonden werd. ARN is een combinatie van voorlichting en het vinden van een plek waar aanbieders hun oude auto’s kwijt kunnen. Dit maakte het een uitdaging de juiste zoekwoorden te vinden. Die moeten ervoor zorgen dat mensen die bijvoorbeeld zoeken op ‘autosloperij’ uitkomen op de website van ARN.

De optimalisatie

Na de analyse zijn we gaan kijken hoe we deze stroom bezoekers konden gaan optimaliseren. Op basis hiervan hebben we een ontwerp gemaakt, dat we zijn gaan testen onder de doelgroepen. Tijdens deze testen was het belangrijk te onthouden dat de website goed gevonden moest worden door alle doelgroepen. Met name ons SEO- en SEA-onderzoek heeft ervoor gezorgd dat we dit konden realiseren.

arn, website opbouw, wordpress brothers

Uiteindelijk is er een website ontstaan die het einddoel van ARN ondersteunt en helpt te realiseren: het zoveel mogelijk recyclen van een auto. De oude website van ARN maakte gebruik van een ‘bedrijvenzoeker’ die de dichtstbijzijnde ARN-locatie aangeeft op de kaart. Deze bedrijvenzoeker was op de oude website vertraagd. Dit stukje techniek hebben we herontwikkeld. Het is nu een succesvolle tool op de nieuwe website. Hierdoor kunnen mensen informatie vinden over het proces van het recyclen van een auto en komen ze te weten waar ze hun auto kunnen aanbieden om gerecycled te worden. 

 

arn website, wordpress brothers

Het resultaat

Het resultaat is een strakke en snelle website waar we trots op zijn. Dankzij onze brede aanpak staat ARN.nl hoger in Google, waardoor de website sneller gevonden wordt.

Meer weten? www.arn.nl

Niels de Leng - Business Developer

Niels de Leng

Rasechte Rotterdammer gedreven door cijfers met een persoonlijk tintje.

Lekker snel
Altijd te bereiken via
Van 9.00 tot 17.30