Wat is (Managed) WordPress hosting?

Met WordPress hosting huur je schijfruimte op een server die non-stop in verbinding staat met het internet. Vanuit die server wordt jouw webpagina gehost. Er zijn verschillende manieren van hosting: gratis, shared, VPS, dedicated en Managed hosting.
WordPress hosting

Gratis hosting

Deze vorm van hosting raden we niet aan, want niet alles wat gratis is is goed. Dat er vaak reclame op je website wordt geplaatst, is nog het minste probleem. De schijfruimte die je krijgt op de server is vaak beperkt. Verder zijn er risico’s waar je rekening mee moet houden, zoals slechte serverprestaties en vaak een trage website. Denk ook aan problemen rondom veiligheid en betrouwbaarheid.

Shared WordPress hosting

Shared WordPress hosting is een veel gekozen optie voor kleine of startende bedrijven. In dit geval deel je een server met veel andere bedrijven. Voor elke website is er een apart stukje van de server. Dit is veiliger en betrouwbaarder dan gratis hosting. Maar er zijn wel nog nadelen aan verbonden.

Doordat je de server deelt met anderen is de ruimte nog steeds beperkt. Het is afhankelijk van je technische eisen of een probleem is. Daarnaast hebben andere klanten ook invloed op de stabiliteit van de server.

WordPress VPS hosting

VPS staat voor Virtual Private Server. Hierbij wordt een server virtueel opgesplitst in meerdere servers. Die krijgen allemaal hun eigen serververmogen en behouden dat ook. Voor technisch complexe websites (bijvoorbeeld met Java-programmatuur) of websites waarop veel dataverkeer verwacht wordt, is VPS hosting vaak een goede keuze. Hoge pieken kunnen namelijk beter opgevangen worden omdat je geen ruimte met anderen deelt.

Je bepaalt zelf welke serversoftware je draait. Ook is het belangrijk om de juiste hoeveelheid RAm en CPU’s te kiezen. Heb je zelf geen of weinig technische kennis, dan is Managed VPS Hosting aan te raden. Het technisch beheer wordt dan voor je gedaan.

WordPress Dedicated Server Hosting

Met dedicated hosting huur je een eigen fysieke server. Daardoor heb je niet alleen controle over de software zoals bij VPS hosting, maar ook over de hardware. Deze vorm van hosting is niet voor iedereen weggelegd, maar biedt wel veel voordelen: hoge beschikbaarheid, geschikt voor veel dataverkeer en voldoet aan hoge eisen qua veiligheid. Ook hier geldt weer dat je bij weinig technische kennis het beste kan kiezen voor Managed Dedicated Hosting.

Managed WordPress Hosting

Bij Managed Hosting wordt de hosting voor je geregeld. Instellingen, beheer, back-ups, monitoring,en updates zijn voor rekening van de hostingprovider. Zij zorgen ervoor dat het netwerk optimaal is. Bij het support team kun je terecht met vragen of voor het doorgeven van wijzigingen. Daardoor kun je je focussen op je kernactiviteiten.

Meer weten?

Neem dan contact op met WP Brothers of lees hier meer over ons WordPress beheer.

Whitepaper

Hoe maak je een goede website?

  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden