Creëer een simpele webshop met Shopify

Wil je een webshop beginnen? Met Shopify zet je eenvoudig een succesvolle webshop op. Met deze tool creëer je een krachtige en gebruiksvriendelijke webshop. Hieronder volgen enkele belangrijke tips en inzichten om je te helpen met het opzetten van je webshop.
Shopify webshop bouwen

Shopify installeren

Als je een winkel opent met een gratis proefperiode, zal deze standaard beveiligd zijn met een winkelwachtwoord of een inactieve kassa hebben. Om producten te laten kopen door je klanten, moet je het winkelwachtwoord verwijderen of de kassa activeren door een betaald abonnement te kiezen. Maar geen zorgen, alles wat je tijdens je gratis proefperiode aan je winkel toevoegt, verlies je niet wanneer je een betaald abonnement kiest. Kleine bonus: als je tijdens je gratis proefperiode een betaald abonnement kiest, betaal je geen abonnementskosten tot het einde van de proefperiode. Ideaal dus om jezelf dus even wegwijs te maken met het systeem. 

Thema's

Shopify wordt geleverd met een aantal standaard thema's die je kunt gebruiken om je webshop te bouwen. Elk thema is ontworpen om er professioneel uit te zien, maar bedenk goed welke stijl het beste bij jouw doelgroep en identiteit van je webshop past. Als je niet tevreden bent met de beschikbare thema's, kun je een thema kiezen uit de Shopify-themawinkel of een developer inhuren om een aangepast thema voor je te maken. Wil je jouw webshop écht op jouw wensen afstemmen? Dan is een WordPress/WooCommerce webshop waarschijnlijk een betere keuze. Benieuwd waarom? Lees ons blog met de verschillen tussen WooCommerce en Shopify.

Om een sjabloon te kiezen ga je naar "Thema's" in je Shopify-beheerderspaneel. Hier kun je een groot aantal gratis en betaalde sjablonen bekijken. Je kunt filters gebruiken om sjablonen te zoeken op categorie, stijl en functies. Bekijk de voorbeelden van de sjablonen en lees de beschrijvingen om te bepalen of ze aan jouw eisen voldoen. Tevreden? Dan kun je beginnen met het toevoegen van producten en het aanpassen van je webshop.

Productbeheer in je Shopify webshop

Je kunt producten toevoegen, afbeeldingen uploaden en productinformatie eenvoudig bewerken via de drag-and-drop editor, zonder dat je hiervoor diepgaande technische kennis nodig hebt. 

Voordat je producten aanmaakt, is het aan te raden om eerst collecties te maken. Collecties zijn groepen van producten die je kunt maken op basis van bijvoorbeeld seizoenen, categorieën of aanbiedingen.

Als je een webshop wil runnen, is het essentieel om producten toe te voegen en te beheren op een efficiënte manier. Shopify maakt het proces van het toevoegen van producten eenvoudig en intuïtief. Hieronder vind je een kort stappenplan om je op weg te helpen.

  1. Ga naar het Shopify-administratiepaneel en klik op "Producten" in de navigatiebalk.
  2. Klik op de knop "Product toevoegen" om een nieuw product te maken.
  3. Voer de naam, beschrijving en afbeeldingen van het product in. Zorg ervoor dat de beschrijving de belangrijkste kenmerken en voordelen van het product bevat.
  4. Voeg de prijs en eventuele kortingen of belastingen toe. Je kunt ook aangepaste varianten instellen, zoals verschillende maten of kleuren.
  5. Voer de verzendgegevens in, inclusief het gewicht en de afmetingen van het product. Dit is nodig om de verzendkosten correct te berekenen.
  6. Voeg tags toe om het product gemakkelijk te kunnen vinden en groeperen met andere vergelijkbare producten.
  7. Als je klaar bent, klik je op de knop "Opslaan" om het product toe te voegen aan je webshop.
  8. Herhaal deze stappen voor elk product dat je wilt toevoegen. Je kunt ook producten importeren vanuit een CSV-bestand als je al een lijst met producten hebt.
Shopify webshops - betaalmethodes

Betalings- en verzendopties

Bijna klaar om live te gaan! Je hoeft alleen nog een checkout in te stellen zodat bezoekers hun gegevens kunnen invoeren en jouw producten kunnen bestellen. Shopify biedt geïntegreerde betalings- en verzendopties waarmee je eenvoudig betalingen kunt accepteren en verzendopties kunt aanbieden aan klanten. Je kunt kiezen uit verschillende betalingsgateways, waaronder PayPal, Klarna en iDEAL. Daarnaast kun je verzendmethoden en -tarieven instellen op basis van je voorkeuren en locatie.

Een andere belangrijke tip is om te zorgen voor goede hosting en beveiliging voor je webshop. Dit is vooral belangrijk om online betalingen te accepteren. Kies daarom voor een betrouwbare hostingprovider en installeer SSL-certificaten om ervoor te zorgen dat de gegevens van je klanten veilig zijn.

Hier zijn enkele tips om aan te denken:

Duidelijkheid: Zorg voor een heldere opmaak van de checkout pagina, zodat klanten snel de benodigde informatie kunnen vinden.

Gebruiksvriendelijkheid: Maak het plaatsen van een bestelling zo eenvoudig mogelijk voor klanten, bijvoorbeeld door de optie te bieden om een account aan te maken of als gast te bestellen.

Verplichte velden: Geef duidelijk aan welke velden verplicht zijn om in te vullen, zodat klanten weten wat ze moeten invullen.

Verzendkosten en bezorgopties: Informeer klanten over de verzendkosten en beschikbare bezorgopties, zoals afhalen of verzenden.

Ondersteuning en community

Als je vragen hebt of hulp nodig hebt bij het opzetten van je webshop, kun je altijd rekenen op de ondersteuning van Shopify. Het bedrijf biedt 24/7 ondersteuning via chat, e-mail en telefoon. Daarnaast is er een actieve community van Shopify-gebruikers waar je terecht kunt voor tips, trucs en advies.

Voldoet Shopify niet helemaal aan je verwachtingen? Probeer WooCommerce. Deze krachtige tool is ideaal voor de webshop die meer maatwerk vraagt. In dit blog leggen we uit hoe je een succesvolle WooCommerce webshop bouwt!

Wil je meer specialistische kennis of heb je unieke wensen? Overweeg dan om een bureau in te schakelen. Met ons team van designers, developers en marketeers ontwikkelen wij al meer dan 11 jaar jouw WooCommerce webshop in WordPress. We zorgen ervoor dat je webshop van alle markten thuis is: op maat ontwikkeld, goed vindbaar en met een duidelijk verhaal. We doen dit met techniek die voorbereid is op veranderingen in de toekomst. Met meer dan 250 succesvolle lanceringen zijn wij hét specialistische WordPress Bureau in Amsterdam, Utrecht en Rotterdam. Leer meer over onze dienstverlening en neem contact met ons op!

Whitepaper

Hoe maak je een goede website?

Download whitepaper

He Marketeer,

Waar dien je rekening mee houden als je een nieuwe website gaat realiseren? Wij helpen je graag. 

Groeten WP Brothers