10 tips voor het ontwerpen van de beste websites

In het huidige digitale tijdperk is het hebben van een sterke website belangrijker dan ooit tevoren. Je website is vaak de eerste indruk die potentiële klanten van je bedrijf hebben, dus het is cruciaal dat hij een goede indruk maakt. Hier zijn 10 tips om je te helpen de best mogelijke websites te ontwerpen.

1. Houd het eenvoudig.

Een veel gemaakte fout is dat bedrijven proberen te veel informatie op hun website te proppen. Vaak is minder meer. Concentreer je op het presenteren van het essentiële op een manier die voor bezoekers gemakkelijk te begrijpen is.

2. Maak het visueel aantrekkelijk.

Een andere fout die bedrijven maken is dat ze niet genoeg beeldmateriaal op hun website gebruiken. Mensen zijn visuele wezens, dus het is belangrijk om afbeeldingen en video’s te gebruiken om je verhaal te vertellen en je boodschap over te brengen.

3. Gebruik witruimte effectief.

Witruimte hoeft niet letterlijk wit te zijn; het verwijst gewoon naar lege ruimte op een pagina. Wees niet bang om negatieve ruimte te gebruiken om de belangrijkste elementen van je site te benadrukken en visueel aantrekkelijker te maken.

4. Gebruik typografie effectief.

Typografie is de kunst en techniek van het rangschikken van letters om een gewenst effect te creëren. Gebruik verschillende lettergroottes en -gewichten om de inhoud van je site visueel interessanter en hiërarchischer te maken.

Wil je weten hoe en goed ontworpen website eruit kan zien? Bekijk ook eens onze projecten

5. Optimaliseer voor mobiele apparaten.

Steeds meer mensen gebruiken mobiele apparaten om het internet op te gaan, dus is het belangrijk ervoor te zorgen dat je website voor deze gebruikers is geoptimaliseerd. Dit betekent het ontwerpen van een responsieve website die er op alle schermformaten goed uitziet.

6. Zorg ervoor dat je website snel laadt.

Niemand wil wachten op een trage website, dus zorg ervoor dat je de snelheid van je site test en optimaliseert voor snelle laadtijden. Google’s PageSpeed Insights tool kan je hierbij helpen.

meer weten over snelle websites? lees onze blog

7. Gebruik oproepen tot actie op je hele site.

Een call-to-action (CTA) is een element op een webpagina dat gebruikers aanspoort om een specifieke actie te ondernemen, zoals zich inschrijven voor een nieuwsbrief of een aankoop doen. Door overal op je site CTA’s te gebruiken, kun je bezoekers helpen de door jou gewenste acties te ondernemen.

8. Besteed aandacht aan webstandaarden.

Webstandaarden zijn regels die bepalen hoe websites gebouwd en gestructureerd moeten worden. Door je te houden aan webstandaarden kun je ervoor zorgen dat je site voor iedereen toegankelijk is, ongeacht het apparaat of het type browser. Web Standards Project heeft meer informatie over dit onderwerp

9. gebruik zoekmachine optimalisatie (SEO) technieken….

SEO is het proces van het optimaliseren van een website voor Google met als doel hogere zoekresultaten en meer organisch verkeer. Er zijn veel verschillende technieken die onder de paraplu van “SEO” vallen, maar enkele van de belangrijkste zijn het kiezen van relevante trefwoorden, het creëren van trefwoordrijke inhoud, linkbuilding en geclaimde vermeldingen.

Voor de beste SEO optimalisatie hanteren wij ons data- onderzoek, lees meer

10. test, test, test!

Als je eenmaal je website hebt ontworpen en gebouwd, is het belangrijk om hem grondig te testen voordat je hem live zet. Het testen kan ervoor zorgen dat er geen gebroken links of andere fouten zijn die gebruikers kunnen frustreren. Er zijn veel verschillende soorten tests die je kunt uitvoeren, waaronder usability testing , A/B testing , en load testing . HubSpot heeft een handige gids

Als u deze 10 tips volgt, bent u goed op weg naar een sterke website die een geweldige eerste indruk maakt. Vergeet niet dat uw website vaak de eerste interactie is die potentiële klanten met uw bedrijf hebben, dus het is belangrijk dat deze de kwaliteit van uw product of dienst weerspiegelt. Als u hulp nodig heeft bij het ontwerpen of verbeteren van uw website, staat ons team van experts voor u klaar. Neem vandaag nog contact met ons op voor meer informatie.

Over WP Brothers

WP Brothers is jouw WordPress agency in Utrecht en Rotterdam. Wij richten ons op CEO’s & directeuren van bedrijven, reclame- en marketingbureaus, founders van start-ups, E-Commerce managers van webshops en marketingmanagers van toffe bedrijven, die op zoek zijn naar technische slagkracht. Meer weten over onze diensten? Vraag een offerte aan

Steven Ammerlaan

Geboren in Utrecht, gestudeerd in Amsterdam, werkt door het hele land.

Neem contact op met Freek
Altijd te bereiken via
Afspraak inplannen

Whitepaper

Hoe maak je een goede website?

  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden